top of page
Zoeken

Elopement, is dat iets voor ons?

Bijgewerkt op: 26 mei 2023

Elopement. Misschien ken je het al, misschien ook niet...Je hebt vast wel eens een film gezien waarin een koppel gestresst is over hun gigantische bruiloft met afkeurende ouders, en verzucht: 'Why didn't we elope?!' Dat is de Amerikaanse filmversie van een elopement, maar in de realiteit betekent een elopement een hele bijzondere ervaring - die ook nog eens coronaproof is.

Een elopement is een hele intieme, betekenisvolle vorm van trouwen, waarbij de focus op elkaar ligt, je elkaar vertelt waarom je met elkaar wil trouwen middels zelfgeschreven geloften, een avontuur van een dag waarin je samen de dingen doet die je het allerliefst doet! Het gaat er om dat je de ultieme vrijheid voelt om jullie relatie te vieren (zonder druk, spanning of verwachtingen) op wat voor manier en plek jullie willen.

Klinkt goed, toch?


Zelf ben ik drie keer getrouwd (allemaal met dezelfde man hoor ;)); de eerste keer was in een corny Wedding Chapel in Vegas, nog net zonder Elvis. Dat was tijdens onze wereldreis, waar ik hem ten huwelijk had gevraagd. Omdat onze volgende bestemming las Vegas was, leek het ons super grappig om dan ook daar te 'trouwen'. We shopten een outfit bij elkaar in een gigantisch winkelcentrum, reserveerden een tijdstip bij zo'n wedding chapel (compleet met plastic eenhoorns) en 14 minuten later stonden we getrouwd weer buiten. Wat ons na afloop verbaasde, was dat -ook al was het voor de grap- het best wel een impact op ons had. Het voelde toch heel echt, en heel bijzonder, zo met z'n twee.

Wat we na afloop ook wisten, was dat we dit nog een keer over wilden doen, in Nederland, en dan met onze meest dierbare mensen om ons heen. Onze 'trouwslogan' was dan ook: "Happiness is only real when shared' uit de film Into the Wild.

We trouwden opnieuw in Nederland tijdens een zelf georganiseerd kampeerweekend, waarbij we 10 minuten naar het gemeentehuis gingen voor het wettelijke papiertje, en vervolgens echt trouwden tijdens een prachtige ceremonie onder een eeuwenoude boom.

Wat ik hier mee wil zeggen: je hebt zo veel verschillende manieren om te trouwen, dat je eigenlijk gewoon kan doen wat er het beste bij jullie past!

Een elopement is in Nederland nog een vrij nieuw fenomeen, wat in populariteit toe aan het nemen is (zeker nu met een pandemie waardoor alleen kleine bruiloften mogelijk zijn).

Om je een beter idee te geven van hoe zo'n elopement er uit kan zien, heb ik een timeline gemaakt van een voorbeeld. Je kan zien dat niks moet en alles mag, dat je sommige onderdelen met z'n tweeën kan doen en andere onderdelen bv. wel graag deelt met een select clubje dierbaren.Wil je eens samen brainstormen over hoe een elopement er voor jullie twee uit kan zien?

Ik denk graag met jullie mee! Hier kun je me vinden :).


To create magic together, so that the ordinary becomes extraordinary

댓글


bottom of page