top of page
Tumbleweed & Fireflies Photography - Ingrid ijsbad

Free Spirit fotoshoot

- superhero edition -
 

Altijd al net als Wim Hof de kou in willen duiken, controle hebben over je ademhaling en geest, maar weet je niet zo goed hoe te beginnen?
Het aangaan en overwinnen van je angsten en de kou is een enorm bevrijdende, bekrachtigende ervaring - om maar niet te spreken van een boost voor je immuunsysteem-, waarna je je een echte superhero zult voelen!

In de maanden MAART & APRIL organiseer ik samen met ervaringsdeskundige Ingrid Free Spirit-fotoshoots in combinatie met koude training: ademhalingsoefeningen en een dip onder begeleiding in een koud meer.
Ik als grote koukleum heb dit zelf meermaals mogen ervaren, en als ik het kan, dan kan jij het ook!
Bovendien ben ik, Eva, aanwezig om je aan te moedigen en je superkrachten vast te leggen op beeld. Zowel van de voorbereiding in het bos, de ademhalingsoefeningen, je reis in het water en je euforie na afloop.
In de euforie-fase fotografeer ik je kort in Free Spirit-stijl; vrij en krachtig en trots (en daarna uiteraard snel weer opwarmen!)

Want geloof me, deze ervaring wil je op beeld hebben om voor altijd trots op te zijn!

Tumbleweed & Fireflies Photography - Senzen Henriette-136.jpg

programma

Deze fotoshoots bieden we alleen aan in maart & april, omdat de temperatuur van het water dan nog koud is maar de buitentemperatuur al wat aangenamer is.

De volgende data zijn mogelijk:

- start in de ochtend nabij Den Bosch, duur van 1 uur -

- vrijdag 22 maart 2024

- maandag 25 maart 2024

- vrijdag 29 maart 2024

- vrijdag 5 april 2024

- vrijdag 12 april 2024

Nadat je uitgebreide info hebt ontvangen, verwelkomen je bij een ontmoetingsplek nabij het bos, op loopafstand van schoon, helder zwemwater. We wandelen ons alvast een beetje warm, terwijl fotograaf Eva een aantal mooie portretten van je maakt in het bos. 

Ingrid zal je nu verder begeleiden in het opwarmen, en samen doen jullie ademhalingsoefeningen die ervoor zorgen dat je een natuurlijke 'high' gaat voelen.

Vervolgens zal Ingrid samen met jou het koude water in gaan, en je ondersteunen in je ademhaling zodat je kalm en gecontroleerd het water in zakt.

Wow, je hebt je helemaal overgegeven aan de kou!

Wat een kick om te ervaren hoe sterk we eigenlijk zijn, wanneer we onze initiële angsten onder ogen zien!

De krachtige en trotse blik in je ogen legt Eva uiteraard graag vast! Ingrid zal in de gaten houden dat jullie niet te lang in het water blijven. En wanneer je uit het water komt en je de bijna warme lucht op je koude huid voelt, zal Eva je nog kort fotograferen op je allermooist, want blij, trots en een echte SUPERHERO!

Doe vervolgens snel je cape (lees: handdoek) om, en we zullen je met warme thee en tips qua nazorg weer begeleiden naar je auto.

Een unieke ervaring om nooit meer te vergeten!

Disclaimer: niet geschikt voor hartpatiënten. Bij twijfel altijd eerst overleggen met je arts.

15% korting

Tumbleweed & Fireflies Photography - Puu
ijsbas openlucht

"When you go into the cold, you cannot think, you have to be... It teaches you to be the best version of yourself"
- Wim Hof -

Tumbleweed & Fireflies Photography - Puur Marjolein editorial-119.jpg

Ontmoet  Ingrid

- Ingrid Versteijnen heeft een eigen praktijk en heeft ruim 3 jaar ervaring met koude training, mindfulness en ademhalingstechnieken. Ze is energiek, enthousiast en positief ingesteld. In de natuur voelt ze zich thuis -

 

"Het was 2020, ik zat thuis met een burn-out tijdens mijn baan als IC-verpleegkundige, en liep door het bos. Steeds als ik de glinstering van het water zag, maakte mijn hart een sprongetje en zei er een ondeugend stemmetje in mijn hoofd 'spring erin!' Dat stemmetje negeerde ik, totdat ik steeds vaker hoorde over koude training, en me er in ging verdiepen.

Op een dag trok ik mijn bikini aan i.p.v. ondergoed, ging naar het bos en liep doelgericht naar het water, super benieuwd naar wat ik zou ervaren.

Ik lachte om mezelf, want daar stond ik in mijn bikini in de kou aan de waterrand. Het voelde ongemakkelijk en fris, maar de aanraking met het water maakte dat ik alles om me heen vergat.

1001 naalden staken in mijn lichaam, de kou was snijdend en ik snakte naar adem. Maar ik hield mijn doel voor ogen en zuchtte diep uit. Mijn inademing verliep daarna rustiger met minder haperingen, en ik voelde de controle terug komen. Nog een diepe zucht uit, en frisse lucht in. Ik voelde de zonnestralen, en ik durfde me voorzichtig steeds meer te ontspannen.  Wat is dit een rustige een mooie plek, hier midden in het water,  hier hoef ik alleen maar te ZIJN.

Langzaam liep ik weer uit het water, de lucht voelde als een warm deken en mijn huid had een rode gloed. Een gelukskreet ontsnapte uit mijn keel!

De rest van de dag kreeg die enorme lach niet meer van mijn gezicht. Ja, ik had het later opnieuw even intens koud maar tegelijkertijd stroomde de energie door mijn lijf, ik leef!

 Inmiddels begeleid ik steeds meer mensen in klein groepsverband richting het koude water, en geef ik workshops op het gebied van mindfulness icm wandelingen".

Tumbleweed & Fireflies Photography - Senzen Henriette-149.jpg

We're all Super Heroes! 

bottom of page