top of page
Zoeken

Trouwen en corona...ja dat kan!

Zo veel stellen zouden binnenkort trouwen, hadden zich al zo lang verheugd en toen kwam...corona. Ook een aantal van mijn bruiloften zijn al verplaatst (gelukkig niet gecancelled, want de liefde, die moet gewoon gevierd blijven worden!) naar een later tijdstip dit jaar of volgend jaar.

En een aantal koppels hebben besloten om hun bruiloft zo aan te passen, dat hij toch corona-proof door kan gaan...echt, zo stoer, respect voor hun aanpassingsvermogen!

Zit je zelf nou in hetzelfde schuitje en ben je de wanhoop nabij? Nergens voor nodig!

Kort gezegd zijn dit de opties:

- verzet je bruiloft (en overleg met je leveranciers over de nieuwe datum zodat iedereen kan).

- een leuk idee daarbij is om je originele trouwdag toch een beetje te vieren samen; hiervoor kun je een leuke dag samen stellen, samen met je fotograaf (moi!) bijvoorbeeld, om deze dag toch een feestelijk tintje te geven. Denk bijvoorbeeld aan een picknick buiten, een ijsje eten, taart eten, een wandeling bij zonsondergang. Ik ben daar natuurlijk graag bij om foto's van te maken (op afstand natuurlijk)

, eventueel met stylist en taart-persoon zodat dit echt een klein feestje wordt!

- Laat je bruiloft staan, maar pas het een en ander aan. Voor de regels en mogelijkheden verwijs ik graag naar Marit van trouwblog www.girlsofhonour.nl (waar ik ook lievelingsfinancier ben); ze heeft allerlei originele ideeën en tips verzameld om corona-proof te trouwen.

- Elopement: ik ben zelf een enorme fan van dit fenomeen. Het idee is dat je in heeeel klein gezelschap (jullie twee, een fotograaf, trouwambtenaar en eventueel je meest close lievelingsmensen) gaat trouwen, buiten in de natuur. Dit kan ergens in de bossen zijn, aan zee, op de hei of een andere bijzondere plek voor jullie. En als je dan na afloop ook nog logeert in een romantische cabin in the woods, kan jullie dag echt niet meer stuk. Je kan eventueel altijd later nog een feest/etentje/foto-kijk-sessie geven voor iedereen die er niet bij was, zo heb je dubbel feest en beleef je jullie liefde twee keer!


(Foto hierboven: winterse elopement. Cabin: Caspar Schols. Locatie: Camping Hartje Groen, Schaijk.)


Mocht je vragen hebben, laat het me weten!

Comments


bottom of page